1. Anasayfa
  2. Hakkımızda

Hakkımızda


Yönetim Bilişim Sistemleri, insanlar, teknoloji, organizasyonlar ve bunlar arasındaki ilişkilerin incelenmesi için oluşturulan yöntem, yaklaşım ve bir sistem olarak nitelendirilir. Yönetim Bilişim Sistemleri, tek tanımla sınırlandırılmayacak geniş kadar yelpazede incelenen disiplinler arası bir alandır.

Bilişim teknolojilerinin artan önemine paralel olarak, işletmeler günümüzün ileri derecede rekabetçi küresel piyasalarında kendileri için fark yaratacak potansiyel projelere özel ilgi göstermekte ve kaynaklarını bu çeşit faaliyetlere yönlendirmektedirler. Buna bağlı olarak da bilgiyi, teknolojiyi ve insanları birlikte yönetebilecek bireylere olan ihtiyaç her yerde artmış bulunmaktadır. Günümüzde bilişim alanındaki gelişmelerin işletme bilimine kattığı yeniliklerle çok daha etkin ve verimli karar verme süreçleri oluşmuştur. Ayrıca, bilişim sistemlerinin yönetimi de başlı başına bir yönetim konusu haline gelmiştir. Yönetim Bilişim Sistemleri’ni ilgilendiren konular, bu iki alanın etkileşimi ve entegrasyonu ile ortaya çıkmıştır. Yönetimin ve bilişimin hayatın hemen her alanını kapsadığı göz önüne alınırsa bölümüzün ana gayesi söz konusu yeni olguyu geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Üniversitemiz için Yönetim Bilişim Sistemleri ise kısaca “Yönetim için Bilişim!” olarak sloganlaştırılan, teknik alanı kuvvetli, akademik alt yapısı tamamlanmış, öğretim imkânları gelişmiş her anlamda donanımlı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan ve ülkemizde fakülte düzeyinde kurulan ilk bölümdür.

Kulübümüz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde eğitimini sürdüren öğrenciler tarafından 2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesinin yürürlüğe girmesiyle kurulmuştur.

Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü, 2011 yılından bu yana şartlar uygun oldukça aktifliğini devam ettirmekle beraber sosyal, akademik ve kariyer alanları başta olmak üzere birçok konuda etkinlikler düzenlemektedir. Kulübün 2023 – 2024 döneminde 312 üyesi bulunmaktadır.

Vizyonumuz

  • Üye öğrencilere sosyal, akademik, kültürel veya profesyonel gelişim fırsatları sunmak.
  • Genel olarak Yönetim Bilişim Sistemleri alanında bilgi paylaşımı yapmak, etkileşimde bulunmak ve birlikte hareket etmeyi güçlendirmek.
  • Sektörle bağı kuvvetlendirmek ve sektörde aranan pozisyonlara uygun yetenekleri yönlendirmek.
  • Sosyal sorumluluk projelerine ve sosyal aktivitelere yer vermek.
  • Türkiye için YBS alanında etik değer ve ilkeler geliştirmek.
  • Türkiye’nin YBS alanında stratejik adresi olmak, bilinirliği arttırmak.

Misyonumuz

Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü olarak misyonumuz, öğrencilere bilişim teknolojileri ve yönetim alanlarında kapsamlı bir anlayış kazandırmak, teknolojiyi etkili bir şekilde kullanma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve iş dünyasına donanımlı profesyoneller olarak katılmalarını sağlamaktır. Ayrıca, sektöre dair güncel gelişmeleri takip ederek üyelerimize yenilikçi bakış açıları kazandırmak ve bilgi paylaşımını teşvik etmek de misyonumuzun önemli bir parçasıdır. Kulüp olarak topluluk içinde etkinlikler düzenleyerek sosyal sorumluluk bilincini artırmayı ve birlikte daha güçlü bir ağ oluşturmayı amaçlıyoruz.

Yaptığımız Etkinlikler

Kulüp Yönetim Ekibi

Kulüp Akademik Danışmanı – Dr. Öğr. Görevlisi Sibel ŞENER

Kulüp Başkanı – Zeynep KORKMAZ

Kulüp Başkan Yardımcısı – İrem DOĞAN

Genel Koordinatör – Sezon Can BEKİL

Proje Yönetim Direktörü – Ahmet Batuhan KAYA

Proje Yönetim Direktörü – Ahmet Nail ARSLAN

Proje İyileştirici & Geliştirici – İlknur ÖZSARAÇ

Etkinlik ve Organizasyon Direktörü – Esentürk DURAK

Yazı İşleri Direktörü – Burak ARSLAN (Web Site Teknik Sorumlusu)

Sosyal Medya Direktörü – Yaren KILIÇ

İletişim ve Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü’ne üye olmak için tıklayın.